Vävsommar

IMG_1783Nu på sommaren är det inte alla som väver och vi har haft ”bandvävning” på schemat. Men förra måndag var det en ”göra-färdig- dag”. Många som kom hem från semestern eller skulle åker gjorde sina alster färdig.IMG_1780 Anne väver i mycket tunn lin  med ullcrepegarn – en halsduk som ska krympas och bli skrynklig. Ute väver en brödgaller i bambupinnar, Ursula fick avsluta sin handduk, Margareta brotta med andra handuksvarpen och jag knyter en ny mohairplädsvarp på restvarpen > så jag slipper ny solvning & skedning.IMG_1784

Min väninna Sarah från Tyskland var på besök och hon fick väva sista biten av julgrytlapparna.IMG_1779

Det gick verkligen inte att väva längre. IMG_1792Vi båda hade en trevlig vävvecka hemma hos mig, med mycket vävteori, utflykt till Lönnebergas vävstuga, bindings- & materiallära och vävning av en egen designat halsduk i kypert med färgeffekt.         Det var ”B & B & V” = bed and breakfast med vävstol.

Fikapausen tog vi ute i solen på Kristdalas torg, som är nu trevlig utrustad med bänkar, parasoler och en fin paviljong !                                                                                                              Snart ska vi var här med en utställning på Kristdaladagen 2014  = 20 september .

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.