Årsmöte med Sydostvävarna

IMG_2496Nu på våren är det lite tätt bland aktiviteterna och i lördags var det Sydostvävarnas årsmöte på Bruksgården i Fågelfors. Vi hade bland annat omval av       vår(a) ordförande, ledamöter och revisorer och diskuterade kommande riksårsmöte      17 – 19 april i Karlskrona. Mest spännande var vår planering av aktiviteterna, t.ex ett vävrally till västergötland i maj, diverse vävcaféer länet runt, en utställning eller medlemsmöten med tema.

Efter lunch var det dags att besöka  välkända fagelfors hattatteljeFågelfors Hatt-Ateljen. Ann-Catrin berättade hur hon blev modist, hur det är att ha butik och vad det innebär att ha en nätbutik. Efter att hon visat oss olika möjligheter att knyta en halsduk, fick vi ta en smygtitt i hennes lager och sedan rota i hattar och testa modeller vi tyckte om. Det var jätteroligt, vi tackar Ann-Carin för hennes vänliga bemötande och kommer säker tillbaka. För alla som inte kan åker till Fågelfors, då är hennes butik bara en klick borta.

Nästa programpunkt ledde oss till Fågelfors Vävstuga, som finns i en byggnad på IMG_2522bruksområdet med ingången över forsande vatten.IMG_2521 Vi blev välkommna av trevliga vävdamer som  visade oss runt i deras vävstuga.

Jag var bara fascinerade hur mycket plats och vävstolar som fanns – i förhållande till vår vävstuga.  Damerna hade byggt upp en liten fin utställning och det fanns vävar på alla vävstolar. Här är några bilder från deras vävstuga.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Efter hembakad kaka och  en hel del ”vävsnack”  med damerna drog vi hem – i solskenen, men en del av oss kommer snart att träffas på riksårsmöte i Karlskrona.

Annonser
Det här inlägget postades i Sydostvävarna & Riksföreningen för Handvävning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Årsmöte med Sydostvävarna

  1. Monika skriver:

    Så bra du beskriver vår trevliga dag! Det blir roligt att träffas på de olika aktiviteterna. Kram fr.ordf 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s