Vävsäsongen 2016 har börjat

IMG_0039Idag var det första vävdagen för säsongen och vi hade nästan ”full besättning”. Elisabeth och Eeva solvade en tunt gryttlappsväv, Ingrid skötte sin löpare, Margareta pysslade med  sammetshandukar, Inga-Siv och Vailet knöt fram linnelöparen, Helen experimenterade med frottéväven och jag vävde vidare på min skaftväxlingsmatta med tiger-mönster. Under fikan gjorde vi projektlistan för 2016 med aller vävnader vi vill väva.

Vi pratade om utflykten i sommaren och året som gick och att vår blog var välbesökt. Som man kan se i senaste inläggen hade vi drygt 30 000 klickar på bloggen !!! Vi tycker det är väl rätt mycket för en liten nisch-blog. Vi tackar alla följare och läsare för  interesset – hoppas ni är med även under 2016 !

Men innan jag gick hem fick jag synen på vävstolen med hålkrus-experimentet – då fanns bara 3 varv med varp kvar. Nu måste jag planera och räkna ut nästa väv –  damast.  Hur bredd ska vi väva, vilken bottenbindning ska det vara och i vilken material ? Jo, vi får se !

Men om du vill se  en fin damastvävning, så titta forbi bloggen av vår vävinna Marlies, hon visar jättesnygga mönster ( Obs. på tyska – men med en del bilder ).

Ett gott nytt vävår til er alla !

Annonser
Det här inlägget postades i I vävstugan och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vävsäsongen 2016 har börjat

  1. Juliana skriver:

    Hallo Marianne, alles Gute im neuen Jahr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s