Årsmöte med ”bästa vännen”

Detta bildspel kräver JavaScript.

För ett tag sedan hade vi årsmöte med Sydostvävarna ( Kalmar läns avdelning i Riksförening för Handvävning ). Vi avhandlade våra dagpunkter som verksamhetsberättelse eller om- och nyval av ledamöter. Anna-Clara lämnade styrelsen och vi hälsade Ulla välkommen. Eftersom Riksförening för Handvävning fyller 25 år blir det en hel del aktiviter under jubileumsåret.

I april åker en stor del av våra medlemmar till Riksårsmöte ( RÅM ) i Norrköping med trevliga föreläsningar, kortkurser och utflykter. I maj är det dags för vår väv-resa till Skåne. I juni har vi kursen om skaftväxling på Gamleby Folkhögskola. Vi har ”Trasmattans dag”  i juli i söder och i september i norr. I Klapphuset i Kalmar tvättar vi mattor 2 juli på Hembygdens dag. Det bli temadag i oktober som förberedda  vår medlemsutställning i Oskarshamn i december. Aktivitetskalendern är lång …

IMG_0177Här kan man väl pratar om en aktiv förening  – eller  hur ?

Efter lunchen är det alltid dags för någon aktivitet. I år var det en mini-kurs  om pådragning. Vad är en pådragningsknekt och hur använder man den ? Hur använder man en redkam och varför heter stegliknande konstruktionen ”Bästa vännen”  och vad används den till ?

Vår roligaste aktivitet under dagen var, att vi fick rösta fram Sydostvävarnas bidrag till utställningen ” Väva färgglatt” på Riksårsmötet. Vi får lämna in  3 bidrag. Förra gången var det lite glest med bidrag, därför körde vi 2 temadagar med temat och så fick vi välja bland  18 vävar, som ni ser i bildspelet uppe på sidan . Vilka härliga vävar ! Våra utvalda bidrag kommer att visas här efter Riksårsmötet.

Har ni fått lyst att vara med i Sydostvävarna, så hör bara av er !!!

 

En reaktion på ”Årsmöte med ”bästa vännen”

  1. Eva-Lena Lundberg

    Så bra skrivet Marianne och fina foton på vävarna !
    Vi ses snart då vi ska åka på Riksårsmötet i Norrköping.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.